Konferencija koje nije moralo da bude: Kokeza se obratio novinarima - Admiral Bet SPORT

Konferencija koje nije moralo da bude: Kokeza se obratio novinarima

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Sinoć oko 23 časa saznali smo da će predsednik FSS danas imati nešto važno da kaže predstavnicima medija. U Staroj Pazovi se pojavio Slaviša Kokeza, ali sam povod za događaj nije baš najjasniji.

Obraćanje prvog čoveka srpskog fudbala novinarima je bilo kratko i bez pitanja okupljenih izveštača. U pratnji Kokeze bili su Bjeković i Pantelić, potpredsenici FSS-a, koji ovom prilikom nisu govorili.

Želim u ime FSS, u svoje ime i u ime fudbalera i stručnog štaba da se izvinim za debakl u Ukrajini. Svi u Srbiji su zaslužili izvinjenje od nas. Gubilo se i ranije, biće još poraza, ali ekipa kakva je Srbija ne sme da bude ovako poražena. Sporan je način na koji se izgubio meč. Tu odgovornost imamo i mi u savezu, stručni štab, ali i igrači.

Slaviša Kokeza je u kratkom izlaganju izbegao priče o poziciji Mladena Krstajića i njegovom selektorskom mestu. Nije bilo reči o smeni, nije se govorilo o naslednicima i čini se da savez čvrsto stoji iza odluke da se problemi rešavaju tek nakon Litvanije.

Nacionalni dres i grb su svetinja. Oni moraju da budu vredniji od dresa u klubu. Igrači to moraju da znaju i da se tako i ponašaju kada igraju za Srbiju.

Kokeza je iskoristio priliku da pozove na jedinstvo pred meč sa Litvanijom, a da se sve kritike i sva pitanja novinara ostave za narednu nedelju. Kako je istakao, na sve će biti ponuđeni odgovori nakon što prođe naredni meč u kvalifikacijama.

Srbija i Litvanija se sastaju u ponedeljak, a ekipu će na tom meču predvoditi Mladen Krstajić. Možda i po poslednji put u ovom mandatu na klupi nacionalnog tima. To će mo saznati tek nakon Odbora za hitna pitanja, koji bi trebalo da zaseda u utorak ili sredu.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još