Penali su odlučili: Venecija ispala u treću ligu

Marko Đinđić
Foto: US Salernitana 1919/Twitter

Slavni italijanski klub Venecija od naredne sezone igraće u trećem rangu takmičenja, Seriji C.

Na stadionu "Pjerluiđi Penco", drugom najstarijem igralištu u Italiji, domaćin je bio favorit i tu ulogu je i opravdao, ali to je bilo nedovoljno. Salernitana je slavila u prvoj utakmici rezultatom 2:1, vodili su 2:0, a Venecija je postigla gol na samom kraju, koji je još tada delovao kao veoma bitan.

Razbijali su Salernitanu u prvom poluvremenu i zasluženo su poveli u 41. minutu preko defanzivca Marka Modola. Gostima je situaciju otežao Žozef Minala, nama poznat po zanimljivosti da je tinejdžer a izgleda kao da je penzioner, koji je zaradio direktan crveni karton u poslednjim trenucima prvog poluvremena i ostavio svoju ekipu na terenu sa igračem manje da se bori za opstanak.

Grčevito su se branili gosti, izdržali su čitavo drugo poluvreme i produžetke, gde su za 30 minuta igre dva puta prešli sa loptom na protivničku polovinu. Izborili su penale, gde su bili uspešniji.

U redovima domaćina neprecizni su bili Bentivoljo i Kopolaro, dok su sva četiri izvođača u gostujućoj ekipi bila sigurna.

Od ekipe koja se prošle godine borila za ulazak u Seriju A do trećeligaša put je kratak…

Foto: US Salernitana 1919/Twitter

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još