SP (Ž): Italija slavila nakon preokreta, Brazilke bez problema sa Jamajkom - Admiral Bet SPORT

SP (Ž): Italija slavila nakon preokreta, Brazilke bez problema sa Jamajkom

Marko Đinđić
Foto: pixabay.com

Danas su odigrane tri utakmice na Svetskom prvenstvu za žene.

Program su u Valensijenu otvorile Australija i Italija, u meču grupe C – 1:2 (1:0).

Na stadionu "Haunat", prve su šansu za pogodak imale fudbalerke Australije, pošto je sudija nakon starta Game pokazao na belu tačku. 25-godišnja Samanta Ker je preuzela odgovornost, promašila je penal, ali je nakon popravnog udarca donela prednost svojoj reprezentaciji u 22. minutu. Delovalo je kao da će Australija sačuvati tri boda, pošto su i na startu drugog poluvremena odlično igrale, ali su se Italijanke razbudile i Barbara Bonansea, fudbalerka Juventsua, poravnala je rezultat u 56. minutu. Kada su svi mislili da će se meč završiti podelom bodova, Bonansea je u 95. minutu postigla novi pogodak! Šokirala je odbranu Australije i svojoj reprezentaciji donela važna tri boda.

Brazil je bio danas apsolutni favorit protiv Jamajke i tu ulogu su i opravdale – 3:0 (1:0).

U drugom meču grupe C, Kristijan je u 15. minutu dovela Brazil u vođstvo, a priliku u 38. minutu da sa bele tačke duplira prednost propustila je Andresa, koja je promašila penal. Međutim, Kristijan je bila veoma raspoložena i u drugom poluvremenu postigla je još dva gola na "Alpskom" stadionu u Grenoblu.

A u prvom meču odigranom u grupi D, Engleska je savladala Škotsku – 2:1 (2:0).

Paris je sa bele tačke dovela Englesku u vođstvo na "Riveira" stadionu u Nici u 14. minutu, dok je Vajt duplirala prednost u 40. minutu. Škotska se nije predavala – stigao je odgovor tek u 79. minutu, kada je Emsli smanjila prednost, ali se Engleska odlično branila do kraja i sačuvala je tri boda.

Sutra su na programu utakmice između Argentine i Japana i Kameruna i Kanade.

Foto: pixabay.com

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još