Srbija od ponora do prve pobede u Ligi nacija - Admiral Bet SPORT

Srbija od ponora do prve pobede u Ligi nacija

Dušan Ninković
Foto: OSS

Nakon startna četiri poraza u Ligi nacija, odbojkaši Srbije su upisali i prvu pobedu. Savladana je Australija, a naši odbojkaši su prvo izgubili dva seta na putu do trijumfa.

Podmlađena reprezentacija Srbije se nakon tri poraza u Novom Sadu preselila u Otavu, a i prvi meč u kanadskom gradu je izgubljen. Ipak, stigla je pobeda, u petom kolu.

Ličilo je na još jedan debakl ovog kombinovanog tima jer je manje od sat vremena bilo potrebno Australiji da osvoji prva dva seta. Dok se u prvom igrala dobra odbojka (22:25), drugi je bio noćna mora jer je Srbija osvojila samo 14 poena.

Ali, usledio je potpuni preokret. Verovatno ni Australijanci nisu najbolje shvatali o čemu se radi kada je Srbija počela da igra. Naredna dva seta su bila prilično ujednačena, ali samo do finiša, kada je Srbija lako lomila otpor rivala i rešavala stvari u svoju korist.

Nakon dva sata igre je bilo 2:2, a peti set je bio formalnost. Srbija se ubrzo odlepila na 7:1, Australija je ostala bez odgovora i vraćala se samo do četiri poena zaostatka.

Kapiten Srbije Petković je meč završio sa 20 poena, Okolić je upisao 12, a Krsmanović 11. Najbolji u redovima poraženog tima su bili Luk Smit sa 22 i džordan Ričards sa 19.

Srbija je nakon prve pobede u takmičenju skočila na 11. poziciju, a priliku za novo popravljanje plasmana ima već večeras. Od 22:00 će protivnik naše selekcije biti domaćin ovog turnira, ekipa Kanade.

Foto: OSS

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još