Tainijeva Haka ide po nova tri boda - Admiral Bet SPORT

Tainijeva Haka ide po nova tri boda

Stefan Cvetković
FOTO: http://fchaka.fi

Bivši vezista Totenhema i finske reprezentacije počeo je trenersku karijeru u klubu u kome je naučio prve fudbalske korake.

39-godišnji Temu Tainio od novembra meseca postavljen je na mestu glavnog trenera Hake, člana druge finske lige. Nakon što je pre nešto više od četiri godine okačio kopačke o klin, bivši vezista je rešio da krene da gradi trenersku karijeru.

Za sada mu ne ide loše. Njegova Haka posle sedam kola ima 19 poena. Na samo jednom meču nisu došli do sva tri boda, postigli su čak 19 golova i drže prvo mesto na tabeli.

FOTO: http://fchaka.fi

Tainio je svoju fudbalsku karijeru počeo u Haki, gde je igrao od 1996. do 1997, i sa njima osvojio Kup Finske. Nema sumnje da bi za njega bilo neverovatno ukoliko bi uspeo da ih vrati u najjači rang finskog fudbala.

Haka je prošlu sezonu završila na sredini tabele, dok je ove jedan od favorita za promociju. Start sezone sam po sebi dovoljno govori o tome. Danas je pred Hakom, bar na papiru, lako gostovanje i očekuju se tri poena. Ide se na gostovanju poslednjem Kajaniju. Domaći tim je pokupio samo četiri poena iz sedam utakmica, ima samo jednu pobedu i na svom terenu nije pobedio još od septembra prošle godine.

Zbog lošeg starta sezone, ceh je platio trener domaćih, te Kajani sa novim trenerom Mikom Lumirajvijem ulazi u ovaj meč. Tainio veruje da bi to moglo da motiviše domaće fudbalere.

Došao je novi trener i sigurno će tim odgovoriti na drugačiji način.

Sezone je veoma dugačka, ima 27 utakmica, ali ako se po jutru dan poznaje, Tainio ima čemu da se nada ove sezone, u svojoj debitantskoj u trenerskom poslu.

17.30: Kajani – Haka 2 (1,70)

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
FOTO: http://fchaka.fi

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još