Četiri iz Portugala, četiri iz Holandije – Ovo je najboljih 11 završnog turnira Lige nacija

Dušan Ninković
Foto: Jan Kruger/Getty Images

Završen je prvi turnir Lige nacija, novog takmičenja reprezentacija pod okriljem UEFA. Nama je bilo zanimljivo, gledali smo dobar fudbal.

Portugalci su osvojili titulu, pridružili je onoj evropskoj od pre tri godine, a Holandija je poražena u finalu. Mlada ekipa, tim koji će u narednim godinama biti sve bolji.

Kako je i red, kada se takmičenje završi, treba progralistii najbolje. UEFA je odlučila da sastavi tim od 11 najboljih igrača sa ovog turnira, a rezultati su zanimljivi. Nakon četiri odigrana meča, svaka reprezentacija ima bar po jednog predstanika. Holandija i Portugal su izjednačeni sa po četiri, tu su dva Švajcarca i jedan Englez.

Na golu je Džordan Pikford, čovek koji je u meču za treće mesto bio sjajan. On je prvo pogodio penal u četvrtoj seriji, a zatim u šestoj zaustavio udarac Drmića. Dovoljno da Englezi osvoje bronzanu medalju, a on mesto u ovom timu.

Formacija je 5-3-2, ili 3-5-2 ako tako više volite. U defanzivi se nalaze Rafael i Mbabu, igrači koji bi igrali po bokovima u ovom timu. Štoperi su Akanđi, Dijas i De Liht, a najveće iznenađenje je što nema virdžila van Dajka!

Vezni red čine dva Holanđanina, De Ron i De Jong, a pored njih je tu i maestralni Bernanrdo Silva, jedan od najboljih igrača Mančester Sitija u ovoj sezoni. Što se tiče napadačkog tandema, mnogima se ne sviđa što je u njemu Memfis Depaj. Za onog drugog nema zamerki, znalo se već posle polufinala da će Kristijano Ronaldo morati da bude u ovakvom timu.

Foto: Jan Kruger/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još