"Gotovo je. Nisam više Toni Parker" - Admiral Bet SPORT

"Gotovo je. Nisam više Toni Parker"

Nikola Bulatović

Davne 2001. godine ovaj momak došao je u Teksas, obukao dres San Antonija i postao jedna od glavnih uzdanica Grega Popovića i Sparsa. Osvojio je četiri prstena i odigrao 17 sezona za tim koji nikada u tom periodu nije izostao iz plej-ofa.

Imao je prosek od 9,5 poena i 3,7 asistencija u svojoj poslednjoj sezoni u Hornetsima i onda objavio kraj. Velika karijera velikog igrača završena je. Toni Parker više neće igrati profesionalnu košarku, a kao razloga za navodi to "što više nije Toni Parker":

Želeo da igram 20 sezona, mislim da i dalje mogu da igram. Imao sam dobru sezonu sa Hornetsima i bio sam zdrav, ali u isto vreme nisam video razlog zašto bih igrao 20 sezona.

Hteo je da igra i 20 sezona, ali nije uspeo. Svakako, košarci je pružio mnogo i sve što mu se može reći jeste "kapa dole". Sličnu poruku imao je i reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović:

Parker će nastaviti da se bavi košarkom, pre svega u Asvelu, klubu koji je u njegovom vlasništvu. Sa francuskim timom priliku je imao da igra i Partizan, u okviru Evrokupa.

Foto:StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još