Krstajić ne želi da ode, digla se veća "fama" nego u Brazilu 2014. godine! - Admiral Bet SPORT

Krstajić ne želi da ode, digla se veća "fama" nego u Brazilu 2014. godine!

Milovan Longinov
Foto: StarSport

Selektor fudbalera Srbije Mladen Krstajić rekao je posle pobede nad Litvanijom da mu je čast što je na toj funkciji i da će je obavljati dok čelnici Saveza ne odluče drugačije.

Srbija je pobedila Litvaniju sa 4:1, tri dana posle debakla u Ukrajini i poraza rezultatom 0:5 i Krstajić smatra da se posle prethodne utakmice previše podigla fama, te da ne razmišlja o odlasku.

Profesionalac sam i dok ljudi iz Saveza ne budu seli i razgovarali, obavljam funkciju koju obavljam. Nemam problema da analiziram utakmice. Čast i zadovoljstvo mi je što radim i što sam selektor ovim momcima. Imamo još pet utakmica do kraja i uveren sam da Srbija ima snagu i kvalitet da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Krstajić je pohvalio svoje igrače koji su uspeli da se podignu posle teškog poraza.

Čestitao bih igračima na odličnom odnosu prema igri, maksimalno angažovano, koncentrisano. Zaista im nije bilo lako, digli su se psihološki što je bilo veoma bitno. Imamo tri boda. Ostalo je još pet utakmica, sve je otvoreno. Bilo je mnogo teško posle Ukrajine, ali se ekipa izdigla. Pokazali su da imaju karakter i kvalitet i ostaju u trci za prva dva mesta i plasman na Evropsko prvenstvo. Ova ekipa se podigla i može mirnije da ide na odmor i uzdignuta čela ide na naredne utakmice.

Selektor je na zanimljiv način uporedio naš poraz od Ukrajine sa onim na SP 2014, kada je Nemačka tukla domaćina Brazil rezultatom 7:1.

To je utakmica koja se desila, doživljavaju i druge reprezentacije poraze. Digla se velika fama oko te utakmice. I Nemačka je pobedila Brazil sa 7:1 u sred Brazila pa nije bila tolika fama. Nama je najteže, niko nije želeo da se to desi, ali desilo se, analizirali smo, pričali, dobro reagovali protiv Litvanije. Igrači su pokazali jedinstvo i veoma mi je drago zbog toga. Idemo dalje.

Reprezentacija Srbije će naredne utakmice igrati u septembru, protiv Portugala i Luksemburga.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još