Mitar je naše blago, ko sme da se kladi da će ući u istoriju do 2022. godine? - Admiral Bet SPORT

Mitar je naše blago, ko sme da se kladi da će ući u istoriju do 2022. godine?

Milovan Longinov
Foto: StarSport

Aleksandar Mitrović se pretplatio za golove u dresu reprezentacije Srbije.

Večeras je postigao dva pogotka, da su naši hteli, mogli su da mu "napakuju" makar još jedan, ali je i ovako došao do impresivne brojke. Mitrović je stigao do svog 25. pogotka u nacionalnom timu na samo 48 odigranih utakmica i tako je stigao do pozicije broj 10. Ubrzo će nastaviti svoj skok na ovoj listi, gol mu fali da se izjednači sa Borom Kostićem, dva sa Peđom Mijatovićem, tri sa Tozom Veselinovićem, ali što je najvažnije i da postane najbolji strelac u istoriji naše zemlje.

Naime, najbolji strelac našeg nacionalnog tima je legendarni Stjepan Bobek sa 38 golova, dakle, ima 13 više od Mitrovića. Ako Mitar nastavi u ovom tempu, na preostalih sedam utakmica u kvalifikacijama za EP, potom u eventualnom baražu preko Lige nacija, i ako bog da, na EP 2020, mogao bi da pojuri i velikog Bobeka brže nego što bi iko mogao da očekuje.

Nakon EP, naredne jeseni kreće novi ciklus kvalifikacija za SP 2022, a kako Mitrović tek u septembru puni 25 godina, jasno je da bi do svoje 27. možda već mogao da ispiše istoriju i postane najbolji strelac ikada.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još