Partizan dobija konkurenciju i u regionu? - Admiral Bet SPORT

Partizan dobija konkurenciju i u regionu?

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Navijači Partizana već maštaju o Evroligi naredne godine, ali vajld karta nije dodeljena. Možda bude, mada se tome nadaju još neki timovi.

Pre svih, tu su ruske ekipe koje imaju ogromne budžete. To im je i glavni adut u ovoj priči, pokušaće da ubede Evroligu da sa mnogo para mogu da stvore konkurentne timove i da donesu kvalitet. Slična priča prati i Darušafaku, mada oni ne potroše uvek pametno pare koje imaju.

U priči su i Budućnost iz Podgorice, učesnik nedavno završene evroligaške sezone. Pozivnici se nada i Lijetuvos Ritas, nekadašnji evroligaš. Litvanci pišu da je njihov tim favorit, pre svega zato što beogradske crno-bele na putu do specijalne pozivnice koče dugove.

Ali, u igri bi moglo da se pojavi i jedno novo ime. Cedevita se iz Zagreba preselila u Ljubljanu, napravljen je novi tim sa Olimpijom i sada taj klub želi u elitu. Slovenci imaju tradiciju, Cedevita bi u klub unela novac, a Ljubljana bi ponovo gledala najbolju evropsku košarku.

Po informacijama koje stuži iz regiona, budžet kluba za narednu sezonu bi mogao da bude preko 8 miliona evra. Sa takvim parama je igranje u Evroligi više nego realno, a zbog toga će novoformirani klub i pokušati da se izbori za pozivnicu.

Crno-beli su očekivali da im najveći konkurenti za Evroligu budu ruski i turski timovi, ali po svemu sudeći to nije slučaj. Dok Litvanci tvrde da je Ritas blizu elite, Cedevita Olimpija se nada da je vreme za njih. Čak i ukoliko se to ne desi ovog leta, klupski plan je da se on naredne sezone igra Evroliga.

photo: Pedja Milosavljevic

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još