Mađari žele skalp Velšana za prvo mesto, igrajte GG

Marko Kulić
FOTO: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Danas se završava junski deo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a situacija u grupi E je prilično zanimljiva i ujednačena. Za sada je prijatno iznenađenje Mađarska koja je u martu pobedila svetskog vicešampiona Hrvatsku sa 2:1.

Međutim, dokaz koliko je ova grupa ujednačena jeste i to što je Mađarska izgubila od Slovačke u gostima tri dana pre tijumfa nad Hrvatskom. Ipak, pobeda u subotu nad Azerbejdžanom u gostima stavila je potomke legendarne "Lake konjice" na prvo mesto.

Sa druge strane, Vels je u subotu poražen od Hrvatske 2:1 tako da je sada razlika od prvog do četvrtog mesta samo tri boda. Mađarska bi današnjim trijumfom nad Velšanima definitivno izbila na prvo mesto jer bi imala tri boda više od Hrvata.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Mađari bi pobedom imali velike šanse da do kraja kvalifikacija budu među prve dve selekcije koje će se direktno plasirati na EURO. Ipak, i Velšani će biti veoma nezgodan protivnik. Njih samo pobeda održava u aktivnoj borbi za prve dve pozicije tako da možemo očekivati jedan otvoreni susret.

Tokom istorije ova dva tima su imala osam susreta. Prvi je odigran na Svetskom prvenstvu 1958, a poslednji 2005. godine pa se od tada nisu sastajali. Tradicija je na strani ostrvskog tima koji ima pet pobeda. Dva puta je bilo nerešeno, a samo jednom je trijumfovala Mađarska. Ipak, to je prošlo vreme jer se 14 godina čekalo na njihov duel.

Stoga možete odigrati sledeću kombinaciju:

20:45 Mađarska – Vels GG (2,03)

FOTO: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još