Nejmarov brod tone brže od Titanika! - Admiral Bet SPORT

Nejmarov brod tone brže od Titanika!

Milovan Longinov
Photo by Buda Mendes/Getty Images

Da li je moguće da mu se sve ovo desilo ove godine?

Od kandidata za "Zlatnu loptu", do igrača koga niko ne želi, ne u fudbalu, već i tamo gde je jednako jak – kao marketinška marioneta.

Brojni mediji danima postavljaju pitanje da li je Nejmarova karijera otišla u nepovrat, jer PSŽ ne želi da bude deo njegovih dešavanja van terena, a takvih je previše. Poslednja u nizu gluposti je tužba za fizički napad i silovanje, koji tek dobija na težini iz dana u dan.

To je dovelo do toga da Nejmara napuštaju glavni sponzori. Master kard kao generalni sponzor Kopa Amerika, uklonio je Nejmara sa svojih reklama. Kompanija Najki takođe razmišlja o raskidu ugovora sa njim, kao i Žilet.

U njegovoj domovini, pouzdane kompanije koje se bave anketama, otkrivaju da "samo" 60% građana Brazila veruje da je Nejmar nevin u priči oko silovanja Nažile Trindade i taj broj raste iz dana u dan.

Nejmar je na sve to pretrpeo dve teške povrede i još dve suspenzije. Jednu u Ligi šampiona, na tri utakmice zbog kritika na račun suđenja posle utakmice sa Mančester Junajtedom, dok je u finalu Kupa Francuske napao navijača i dobio osam mečeva zabrane u domaćim takmičenjima.

Kada na to dodamo da neće igrati na kontinentalnom prvenstvu Južne Amerike u svojoj domovini, da mora da pauzira šest nedelja zbog nove povrede i da neće moći da igra do oktobra zbog suspenzija – da li je Nejmarova karijera potonula nepovratno? Ako nije, šta mu je spas – PSŽ? Barselona?

Sve u svemu, reputacija Nejmara je ugrožena, kako na profesionalnom tako i na privatnom planu, i deluje da se nijedan fudbaler skoro nije našao u ovakvim neprilikama…

Photo by Buda Mendes/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još