Francuzi sa NBA petorkom na Mundobasketu - Admiral Bet SPORT

Francuzi sa NBA petorkom na Mundobasketu

Nemanja Đorđević
Foto: Facebook

Selektor francuske reprezentacije Vensan Kole objavio je širi spisak od 15 igrača koji konkurišu za Svetsko prvenstvo u Kini.

Kao i u većini najjačih selekcija, prednjače NBA zvezde – Rudi Gober, Frank Ntkilina, Nikolas Batum i Evan Furnije, odnosno Nando De Kolo iz redova prvaka Evrope moskovskog CSKA.

S druge strane, na spisku nema Žofrija Lovernja iz Fenerbahčea, Anadolu Efesovog Rodriga Bobue i Fabijen Kozer iz madridskog Reala.

Leo Vesterman i Edvin Džekson nalaze se među rezervama, a na Mundobasketu će se naći ukoliko se neko povredi ili otkaže učešće.

Svetsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 14. septembra, a "Galski petlovi" će odbranu bronzane medalje započeti iz grupe G mečevima protiv Dominikanske Republike, Nemačke i Jordana.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3MwPlejmejkeri: Tomas Ertel (Barselona), Endrju Albisi (Andora), Frank Ntkilina (Njujork Niks)

Bekovi: Nando De Kolo (CSKA Moskva), Evan Furnije (Orlando Medžik), Pol Lakomb (Monako)

Krila: Nikolas Batum (Šarlot), Aksel Tupan (Olimpijakos), Timoti Luvavu (Čikago)

Krilni centri: Lui Laberi (Valensija), Amat Mbaje (Virtus), Adrijan Moerman (Anadolu Efes)

Centri: Rudi Gober (Juta Džez), Matijas Lesor (Unikaha), Vensan Poarije (Baskonija)

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još