I Čukarički ima predstavnika na Afričkom kupu nacija - Admiral Bet SPORT

I Čukarički ima predstavnika na Afričkom kupu nacija

Nemanja Đorđević
Foto: fkcukaricki.com

Selektor Gane Kvasi Apija objavio je spisak od 23 igrača koji će nastupati na Afričkom kupu nacija, a među njima je i prvotimac Čukaričkog, debitant – Samuel Ovusu.

Vezista belo-crnih prošao je poslednji "filter“ na pripremama u Dubaiju, s obzirom da je selektor Apija startovao sa 29 igrača, a u utorak je saopštio definitivan spisak putnika za kontinentalni šampionat.

Ovusu iza sebe ima fantastičnu sezonu, najbolju u karijeri, postigao je sedam golova i imao deset asistencija, a sa Čukom je izborio plasman u kvalifikacije za plasman u Ligu Evrope.

Gana, četvorostruki osvajač ovog takmičenja (1963, 1965, 1978, 1982), igraće u F grupi, zajedno sa selekcijama aktuelnog prvaka Kameruna, te Beninom i Gvinejom Bisao.

Ujedno, Ovusu će propustiti kompletne pripreme Čukaričkog, ali i najmanje prva dva meča u sezoni, u okviru prvog kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope, ali trener Aleksandar Veselinović to ne vidi kao problem, već kao "veliku stvar".

Nećemo moći da računamo na Ovusua najmanje do druge polovine jula, s obzirom da će igrati za Ganu, ozbiljnu reprezentaciju. To je dobra stvar i za njega i za Čukarički, da igrač iz naše lige iz takvog kluba igra u nacionalnom timu koji ima renome u svetskim okvirima.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

Foto: fkcukaricki.com

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još