Odbojkašice dobro počele, pa poražene od Japana - Admiral Bet SPORT

Odbojkašice dobro počele, pa poražene od Japana

Dušan Ninković
Foto: ossrb.org

Podmlađena reprezentacija Srbije pretrpela je još jedan poraz. Od naših reprezentativki ovog puta su bile bolje Japanke.

Kao i u muškoj Ligi nacija, Srbiji ovo takmičenje ne predstavlja prioritet. Selektor Zoran Terzić nije sa ekipom, on u Beogradu radi sa devojkama koje ne igraju mečeve, a podmlađe ekipa se trenutno bori u Aziji.

O stanju u nacionalnom timu dovoljno govori podatak da je kapiten Katarina Lazović, devojka koja je zablista tokom prethodnih mečeva. Na spisku za ove susrete je veliki broj debitantkinja, a protivnici to znaju da iskoriste.

Branko Kovačević na ovoj turneji predvodi devojke koje će u narednim godinama naslediti svetske šampionke i može da bude zadovoljan. Devojke su bile veoma tvrd orah današnjem protivniku.

Pokazao je to već prvi set, kada su Srpkinje osvojile set. Šok za domaćina, Japan uopšte nije očekivao ovakav scenario. Zato su morale ekspresno da podignu kvalitet igre i probaju da preokrenu situaciju.

Prvi set je reprezentacija Srbije rešila u svoju korist rezultatom 25:19, a Japan je slavio u naredna tri dela igre. Bilo je 25:14, 25:23 i 25:14 za domaćina, koji nije očekivao ovoliki otpor "omladinskog" tima Srbije.

Najbolji poenter meča je bila Sara Lozo sa 17 osvojenih poena, a pratile su je Katarina Lazović, Milica Kubura i Maja Aleksić sa po 11 poena. U reprezentaciji Japana istakle su se Nabeja sa 16, Koga sa 14 i Šinabe sa 13 osvojenih poena.

Naredni protivnik Srbije je selekcija Brazila, a taj meč se igra u četvrtak u 08:40. Biće to poslednji meč koji će naša reprezentacija odigrati u okviru ovog turnira u Japanu.

Foto: ossrb.org

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još