Sukob u Parizu stvorio tandem za London? - Admiral Bet SPORT

Sukob u Parizu stvorio tandem za London?

Dušan Ninković
FOTO: Twitter/rolandgarros

Deluje prosto nezamislivo, ali hajde da sačekamo i da vidimo šta će se desiti. Možda u konkurenciji mešovitih parova na Vimbldonu bude i jedan neobičan dubl.

Sećate se incidenta u Parizu, kada su u sukobu bili Dominik Tim i Serena Vilijams? Austrijanac, kasniji finalista turnira, držao je konferenciju za medije. Serena, koja je nekoliko trenutaka pre toga eliminisana, želela je da završi razgovor sa novinarima i pobegne iz kompleksa.

Da li je propust bio Serenin ili organizatora, uglavnom je Dominik nekako isteran, a nekada najbolja na svetu se obratila novinarima. Tim je kukao nakon toga, pitajući se zašto se to desilo, ali pravog odgovora nije bilo. Isticao je čak i da Rafa ili Rodžer nikada ne bi uradili nešto slično. Izgleda da se smirio.

Dominik Tim je igrao finale, izbacio je Novaka, a zatim je ponovo poražen od Nadala u meču za titulu. Bila je to repriza finala, a Tim nije nezadovoljan tim rezultatom. Očigledno ga je popustio bes nakon konferencije, pošto više nije na ratnoj nozi sa Serenom.

Kako drugačije objasniti nagoveštaj da će Serena Vilijams i Dominik Tim igrati miks dubl na Vimbldonu? To je verovatnija opcija, jer je turnir veoma blizu i njihov zajednički nastup bi pokazao da je sve u redu. Ukoliko Serena ima druge planove, Tim pristaje i da odigraju neki meč na US Openu.

Serena Vilijams je, pored sjajne singl karijere, poznata i kao odlična dubl igračica. Već je osvajala Vimbldon u miks dublu, i to davne 1998. godine, kada je Tim imao pet godina. Iste godine je osvojila i miks titulu na US Openu, a u karijeri ima 14 Gren slem titula u ženskom dublu. Svaku od njih je ostvarila sa sestrom Venus, dok je partner u miksu bio Belorus Maks Mirnji.

FOTO: Twitter/rolandgarros

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još