Zagor(ac) – junak drugog meča finalne serije

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Drugi meč finalne serije u Superligi prelomio je, pogotkom na tri sekunde pre kraja, Rade Zagorac. Košarkaš Partizana je trojkom doneo pobedu.

Bio je ovo težak, izuzetno naporan i neizvestan meč. U hramu košarke, beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", crno-beli su imali prednost tokom prvog, a crveno-beli tokom većeg dela drugog poluvremena. Na kraju, serija je izjednačena na 1:1.

Junak pobede je momak sa šireg spiska Saleta Đorđevića i košarkaš kom večeras i nije išlo baš sjajno. Do poslednjeg šuta bilo je ogromnih problema sa realizacijom.

Jako zahtevna utakmica, kao što je serija zahtevna. Teško je igrati u ovoj hali, jako je zagušljivo. Verujem da je isto i igračima Zvezde i nama, telo, mišići i mozak ne mogu najbolje da funkcionišu u takvim situacijama.

Ova utakmica donela je izjednačenje, a naredna će u subotu biti igrana na istom mestu. Tada će u hali biti pristalice Crvene zvezde, a Zagorac se nada brejku na tom meču.

Poravnali smo rezultat, ali se vraćamo na njihov teren. Imamo priliku za brejk. Ako bismo je iskoristili, bili bismo na korak od titule.

Trinkijeri je pozvao tajm-aut na kom je nacrtana akcija, ali je Milan Tomić reagovao odmorom. Pročitan je prvi plan Partizana, pa se prešlo na rezervnu opciju. U njoj je izbor pao na Zagorca, po rečima Trinkijerija, jer je visok.

Ne mogu sada da kažem šta je bila zamisao. Uglavnom, u prvoj varijanti nismo bili za trojku, gledali smo da nam je dvojka dovoljna za produžetak. Mislim da je u hali bilo previše vruće za produžetak.

Košarkaš Partizana je na kraju istakao i da ga nisu demoralisali lošiji procenti šuta na ovom meču. Po njegovim rečima, kada vam ne ide dobro imate dve opcije. Jedna je da se prepustite i da potonete, a druga je da uzmete šut i da ga pogodite. Na sreću Zagorca, saigrača i navijača Partizana, večerašnji šut je ušao.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još