Arsenal pronašao novog rezervnog golmana i zamenu za Čeha - Admiral Bet SPORT

Arsenal pronašao novog rezervnog golmana i zamenu za Čeha

Marko Đinđić
Foto: pixabay.com

Petr Čeh otišao je u penziju i sada je Arsenalu potrebna zamena za nekadašnjeg češkog reprezentativca i najboljeg golmana sveta, i deluje da su je pronašli.

Bernd Leno je svakako prvi golman i za narednu sezonu, dok bi još jedan Nemac mogao da bude iza njega u "hijerarhiji". U pitanju je 21-godišnji golman Dinama iz Drezdena Markus Šubert.

Sven Mislintat, skaut za golmane Arsenala koji je 11 godina radio u Borusiji iz Dortmunda, preporučio je Arsenalu Šuberta, koji je po njegovim izveštajima sličan kao Bernd Lena i pravi je "moderni golman", koji igra i nogom kao pomoćni štoper. Arsenal želi da Šuberta dovede bez obeštećenja, pošto je trenutno slobodan igrač jer nije uspeo da se dogovori sa trenutnim klubom oko novog ugovora. Ako produži ugovor sa Dinamom, Arsenal želi da ga dovede na pozajmicu, koja će imati obavezan otkup na kraju sezone.

Šubert, koji je do sada zabeležio jedan nastup za mladu reprezentaciju Nemačke, našao se među 23 fudbalera koja će nastupati na Evropskom prvenstvu u grupi protiv naše reprezentacije, Austrije i Danske. Nemačka brani titulu šampiona.

Ove sezone branio je na 32 utakmice i devet puta je sačuvao mrežu.

Foto: pixabay.com

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još