Legendarni trofej Mundobasketa u Srbiji - Admiral Bet SPORT

Legendarni trofej Mundobasketa u Srbiji

Marko Kulić
Foto: StarSport

Iako je naša zemlja tokom prošlosti imala tu sreću da u više navrata osvoji ovaj trofej, sada će on biti i na drugi način u Srbiji. Naime legendarni trofej Svetskog prvenstva u košarci – pehar "Džejms Nejsmit", sutra će se naći u Beogradu.

Pehar namenjen pobedniku Mundobasketa je krenuo na svetsku turneju 23. maja iz Pekinga. Za sada je obišao Varšavu, Dakar, Milano i Pariz. Prvo će se snimati video materijal za potrebe FIBA i prave fotografije kod Hrama Svetog Save. Kako prenosi "Basketballsphere", nakon toga sledeće dve lokacije su Slavija i Beograd na vodi. Poslednje slikanje je planirano kod Beogradskog pobednika oko 13 časova.

Redizajnirani trofej "Nejsmit" koji se zove po izumitelju košarke će biti izložen kod Žućkovog ćoška u Knez Mihailovoj ulici od 15 do 22 časa gde će Beograđani moći da ga vide. Svi oni će imati priliku da se fotografišu sa peharom.

Takođe se očekuje dolazak nekolicine nekadašnjih i sadašnjih reprezentativaca.

Trofej "Džejms Nejsmit" zatim nastavlja svetsku turneju po: Madridu, Njujorku, Pragu, Pardubicama, Torontu, Istanbulu, Tunisu, Buenos Airesu, Baija Blanki, Iraklionu, Los Anđelesu, Teheranu, Podgorici, Kristčrču, Melburnu, Amanu, Manili, Seulu, Tokiju, Moskvi, Samari, Šenženu, Donguanu, Guangžuu, Fošanu, Vuhanu, Nanđingu, Šangaju i Pekingu.

U glavnom gradu Kine ostaće do 15. septembra, a nadamo se da će ga odatle odneti baš izabranici Aleksandra Đorđevića.

https://millenniumbet.rs/app/sport

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još