Podmlađena Srbija šokirala Brazilce! - Admiral Bet SPORT

Podmlađena Srbija šokirala Brazilce!

Dušan Ninković
Foto: OSS

Kombinovani tim Srbije? Najjači tim Brazila? Ma nema problema, može da se igra i u takvoj situaciji. Jedno od najvećih iznenađenja dosadašnje Lige nacija je pobeda Srbije nad liderom!

Kao da reprezentativci Srbije obožavaju da igraju pet setova. Po peti put uzastopno, meč je odlučio "skraćeni" set, a treći put je naš nacionalni tim izašao kao pobednik. Nakon poraza od Rusa i Nemaca, savladani su Australija, Kanada i sada, kao najveće iznenađenje, Brazil.

Najjači sastav Brazila je tako, nakon današnjih pet setova, pretrpeo prvi poraz u Ligi nacija. Bio je ovo pravi šok za njih.

Brazilci su u meč ušli mnogo bolje i prvi deo susreta su rešili u svoju korist, rezultatom 25:17. Odmah je parirala Srbija, ne toliko ubedljivo (25:22), ali dovoljno za izjednačenje.

Treći set je završen identičnim rezultatom kao prvi, a Brazilci su ponovo imali prednost na ovom meču. Sada više nije bilo prostora za grešku, moralo je da se pobedi u preostala dva seta, a naši momci su to uspeli. Prvo, u četvrtom setu, 25:20 za izjednačenje, a onda i u odlučujem setu.

Igralo se u egalu sve do samog finiša meča. Teški servisi Petra Krsmanovića poremetili su brazilski prijem, a budan je na mreži bio Okolić. Srbija je ovom pobedom stigla do učinka 3-4 u Ligi nacija.

Najbolji pojedinac u redovima našeg tima je bio Ćirović sa 12 poena, dok je Krsmanović imao poen manje. Brazilci su napadali preko Riakrda Lukarelija koji je imao 20 poena, ali i Leala sa 15 osovjenih poena. Ni to nije bilo dovoljno za pobedu!

Foto: OSS

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još