Radno u Humskoj - Partizan predstavio tri pojačanja - Admiral Bet SPORT

Radno u Humskoj – Partizan predstavio tri pojačanja

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Biće crno-beli još jači naredne sezone. Finiš prethodne je doneo trofej u kupu, naredne sezone će akcenat biti i na šampionskoj tituli. Tako barem uveravaju iz Humske.

Čelni ljudi Partizana su već na početku priprema za narednu sezonu uradili ogroman posao. Danas su pred novinarima na stadionu u Humskoj promovisana tri pojačanja. Zanimljivo, Partizan je svom trojicom igrača ojačao defanzivu.

Kao što se pisalo prethodnih dana, u klub su stigla dvojica igrača iz Crne Gore, kao i Dominik Dinga, povratnik u domaći fudbal iz Rusije. Trener Savo Milošević prezadovoljan je urađenim poslom.

Novinarima se prvo obratio Periša Pešukić, momak koji igra na poziciji desnog beka. Za Miletića postoje ponude, Vulićević je na zalasku karijere, a Enake nije zaslužio novu šansu. Zato je bilo potrebno rešenje uz aut liniju.

Od malena mi je bila želja da obučem dres Partizana. Došao sam u najveći srpski klub, a čast mi je što će me trenirati Savo Milošević. Po prirodi sam takav da verujem da možemo da osvojimo sve naredne sezone. I da se plasiramo u grupnu fazu Lige Evrope.

Nešto umereniji sa izjavama, ali spreman da se bori za mesto u timu, bio je Igor Vujačić. Povremeni reprezentativac Crne Gore igra na poziciji štopera, gde bi ovog leta moglo da bude mnogo promena u klubu.

Došao sam u veliki klub. Na meni je da radim i da se nametnem. Ovo je obaveza i čast, a nadam se da će biti i golova. Prioritet je da sačuvamo mrežu, posao pred protivničkim golom je samo bonus. Postoji pritisak, ali je na meni da se izborim sa njim.

Treće pojačanje Partizana u istom danu je Dominik Dinga. Nekada član reprezentacije Srbije u mlađim starosnim kategorijama, vratio se u domaći fudbal nakon igranja u Rusiji. Još uvek je igrač Urala, a cena će narednog leta biti 300 hiljada evra.

Hvala Partizanu i treneru, srećan sam što sam ovde. Bio sam presrećan kada sam čuo da me Partizan traži. Blažic mi je dosta pričao o klubu, a poznajem i neke igrače. Kao i bilo ko drugi, voleo bih da osvojimo titulu, zato igramo.

Dinga je istakao da mu odgovara napadački stil igre, tako da može da bude pozicioniran visoko. Dodao je da je povratak u Partizan samo jedan korak ka povratku u reprezentaciju, a da je ponudu Slovaka odbio jer želi da nastupa samo za Srbiju.

Savo Milošević je pohvalno govorio o karakteristikama sve trojice igrača. Dok je za fudbalere iz Crne Gore istakao da ih gleda kao isti narod, pohvalno govoreći o lakoći sa kojom se bore protiv pritiska, Dingu je hvalio zbog njegove igre. Najavio je da će Partizan igrati visoko, a da mladi štoper može i da započinje napade iz poslednje linije.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još