Reprezentativci pozivaju na Taš: Potrebna nam je podrška na našem bazenu - Admiral Bet SPORT

Reprezentativci pozivaju na Taš: Potrebna nam je podrška na našem bazenu

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Ostvarivanje dobrog rezultata, plasman na Olimpijske igre u Tokio, to je glavni cilj vaterpolo reprezentacije. Jedna šansa je Svetska liga, takmičenje koje će se igrati na Tašmajdanu.

Dvojica srpskih vaterpolista, Andrija Prlainović i Dušan Mandić, svesni su kakav pritisak nosi igranje za nacionalni tim, ali smatraju i da će biti zabeležen dobar rezultat. Oni su ikoristili priliku da pozovu publiku na bazen.

Završni turnir Svetske lige igraće se od 18. juna na bazenu "Tašmajdan", a naš nacionalni tim će biti u B grupi. Sama grupna faza nije preterano teška, pošto su u našoj grupi Kazahstan, Hrvatska i Australija.

Andrija Prlainović, trofejni srpski vaterpolista, jedan je od najiskusnijih u nacionalnom timu. Ovaj turnir ga je podsetio na početke, pošto je do prvih odličja sa reprezentacijom stizao baš na ovom plivalištu.

Igramo u svojoj zemlji, na bazenu velike istorije. Za mene ima poseban značaj. Takmičenje je tako da se ne zna ko je favorit. Svi izlaze iz naporne sezone, a igraće se bez odmora, dan za danom.

Saigrač iz nacionalnog tima, Dušan Mandić, ističe da je najbitnije tokom leta ispuniti cilj, a to je plasman na Olimpijske igre. Sledeće godine će domaćin biti Tokio, a očekuju se tamo i srpski vaterpolisti.

Imamo dve šanse, Svetsku ligu i Svetsko prvenstvo. Ulog je veliki, pa će turnir biti naporan. Treniramo sa Australijom, a nije nam preterano važno na koji ćemo način stići do Olimpijskih igara.

Obojica srpskih vaterpolista su istakli kakva atmosfera može da bude na "Tašmajdanu". Zbog toga bi im posebno drago bilo da tribine plivališta budu ispunjene do poslednjeg mesta. Momcima je potrebna podrška za ispunjenje ciljeva, a ne postoji niko na svetu ko je to više zaslužio.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još