Barsina savršena zamena za Albu - 25 miliona evra, tri godine kasnije? - Admiral Bet SPORT

Barsina savršena zamena za Albu – 25 miliona evra, tri godine kasnije?

Milovan Longinov
FOTO: Michael Regan/Getty Images

Barselona želi da pojača konkurenciju na levom boku, a ovo bi bilo zaista idealno rešenje.

Pre tri godine, Barselona je želela da dovede Rafaela Gereira, ali je Portugalac bio svestan da će u tom trenutku, sa 22 godine, biti samo zamena za Albu i da neće imati minutažu, pa je odlučio da prihvati ponudu Borusije Dortmund.

Danas, situacija je potpuno drugačija, Gereiro je izgradio svoje ime u Dortmundu, iza sebe ima tri odlične sezone i u najboljim godinama bi došao u Barsu da se bori za mesto startera sa Đordijem Albom.

Najpovoljniji momenat jeste da Gereiro ulazi u poslednju godinu ugovora i da bi Barselona mogla da ga dovede za samo 25 miliona evra, što je zaista sitnica na današnjem tržištu.

Katalonci čak veruju da bi dodatno mogli da spuste cenu, kada se uzme u obzir igračeva želja da napusti klub, i da je stigao za samo 12 miliona evra iz Lorijena. Ne treba zaboraviti da Barsa i Dortmund imaju dobre odnose, što su potvrdili jeftini transferi Paka Alkasera i Marka Bartre.

Gereira krasi izuzetna igra u ofanzivi, kod Tomasa Tuhela je na primer igrao levo krilo, i praktično može da igra na svim pozicijama kraj leve aut linije.

U najboljim je godinama, ima pet manje od Albe, koji se posle poraza na "Enfildu" našao na udaru navijača.

U ovom trenutku, ako uzmemo u obzir cenu i kvalitet, Gereiro zvuči kao savršeno pojačanje za Barselonu. Alternativa je i dalje iskusni Filipe Luis, koji je slobodan po isteku ugovora sa Atletiko Madridom, ali ima i 34 godine…

 

FOTO: Michael Regan/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još