Grof priznao svoju "grešku" uz novu poruku Joviću četiri godine kasnije - Admiral Bet SPORT

Grof priznao svoju "grešku" uz novu poruku Joviću četiri godine kasnije

Nikola Bulatović
Foto: StarSport

Luka Jović postao je najskuplji fudbaler Srbije. Njegov transfer u Real obradovao je mnoge u Srbiji, a kao po pravilu u takvim velikim momentima karijera često se radi osvrt na pečetke.

U svojoj Crvenoj zvezdi Luka je napravio prve fudbaleske korake, trener u seniorskom timu pre četiri godine bio mu je Miodrag Božović. Jović nije bio u prvom planu "Grofu", što zbog neiskustva, što zbog nedovoljnog poverenja u kvalitete tada klinca "sa viškom kilograma":

Zvao sam ga Jovara Pekara. Zato što sam ga nekoliko puta pronalazio po beogradskim pekarama, gde se hranio. Na taj način nisam želeo da ga vređam, već samo da probudim inat u njemu. Da mu stavim do znanja da treba da povede malo više računa o ishrani i o svom životu. Što se tiče toga da nije igrao kod mene, nije. Tada je prvi špic bio Ugo Vijeira, koji je bio najbolji strelac lige. Svestan sam da će me mnogi kritikovati, ali nadam se da sam makar malo i ja pomogao Luki na putu koji je napravio. On je sve napravio sam u karijeri. Napravio je pun pogodak odlaskom u Ajntraht.

, rekao je bivši trener Zvezde za "Srpski telegraf". Osim Uga Vijere tada su u konkurenciji bili i Sikimić i Orlandić. Jović je posle prešao u Benfiku, odakle je pošao put Nemačke i napravio "bum" u Frankfurtu. Božović je dodao da novom napadaču Reala želi sve najbolje u karijeri:

Želim mu sve što želim i svojim sinovima. Sve najbolje u Realu. Neće mu biti lako jer nijedan Srbin nije uspeo da tamo napravi uspeh.

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još