Lorenco eliminisao Rosija, Vinjalesa i Dovicioza i omogućio Markesu laku pobedu - Admiral Bet SPORT

Lorenco eliminisao Rosija, Vinjalesa i Dovicioza i omogućio Markesu laku pobedu

Stefan Cvetković
FOTO: Twitter/MotoGP

Incidenti i izletanja sa staze obeležila su trku za Veliku nagradu Katalonije na kojoj je trijumfovao vozač Honde Mark Markes.

Upravo je jedan incident na samom startu trke, već u drugom krugu, umnogome oblikovao nastavak i pomogao španskom vozaču da dođe do lake pobede. Start je bio veoma uzbudljiv, nekoliko vozača bilo je rame uz rame, a onda je usledio veoma loš potez Horhea Lorenca, timskog kolege Marka Markesa.

Lorenco je u krivini 10 napravio grešku, proklizao i "pokosio" Maverika Vinjalesa, Valentina Rosija i Andreu Dovicioza, prve pratioce Markesa. Nakon toga drame oko pobednika više nije bilo. Aktuelni šampion imao je čistu stazu pred sobom, povećavao prednosti i lako došao do nove pobede, četvrte u sezoni.

Drame do kraja bilo je samo oko borbe za mesto na podijumu između Fabija Kvartarara, Danila Petrućija i Aleksa Rinsa. Rins je greškom u finišu ispao iz trke, ali je na kraju preticanjem Džeka Milera uspeo da se dokopa četvrtog mesta.

Žoan Mir je bio šesti, Pol Epargaro sedmi, Takaki Nakagami, Tito Rabat i Žoan Zarko redom su kompletirali top 10. Čak 11 vozača nije završilo trku zbog izletanja, samo njih 13 jeste.

Markes je povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Andreu Dovicioza na 37 poena, pa tako sada ima 140, naspram 103 vozača Dukatija. Aleks Rins je treći sa 101 poenom, Danilo Petrući četvrti sa 98.

Naredna trka je za dve nedelje u Asenu.

 

FOTO: Twitter/MotoGP

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još