Čilić odličan na startu Kvinsa, Mau ponovo iznenadio, vicešampion Vimbldona "namestio ruku" posle tri meseca pauze - Admiral Bet SPORT

Čilić odličan na startu Kvinsa, Mau ponovo iznenadio, vicešampion Vimbldona "namestio ruku" posle tri meseca pauze

Marko Đinđić
Foto: Vaughn Ridley/Getty Images

Danas je na Kvinsu u Londonu odigrano šest mečeva prvog kola.

Dan na travnatoj podlozi u glavnom gradu Engleske otvorili su Fernando Verdasko i Danil Medvedev, a slavio je mladi Rus bez većih problema – 6:2, 6:4. Medvedev će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča Klark – Luka Puj.

Hrvatski teniser Marin Čilić odlično je startovao na turniru na kojem brani titulu. Čilić je u prvom kolu savladao Kristijana Garina iz Čilea – 6:1, 7:6. Čilić će u narednom kolu igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana, koji je iznenadio Aleksandra Bublika iz Kazahstana – 6:2, 6:3. Jeste Švarcman 23. igrač planete, ali je veoma loš na travi. Ipak, iskoristio je iskustvo i znanje da stigne do drugog kola.

Nikolas Mau nastavlja sa iznenađenjima, pošto je savladao Fransisa Tiafoa iz Sjedinjenih Američkih Država – 6:3, 7:6. Sten Vavrinka ili Danijel Evans biće njegov naredni protivnik.

Na teren se vratio i vicešampion Vimbldona Kevin Anderson. Južnoafrikanac je savladao domaćeg tenisera Kamerona Norija nakon preokreta – 4:6, 7:6, 6:4. Odservirao je 19 as udaraca i propisno "namestio ruku" za turnir na kojem brani finale. Naredni protivnik biće mu Žil Simon ili Vard.

Foto: Vaughn Ridley/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još