UEFA skratila šešire: Zvezdi dve potencijalne "mine" u prvom kolu kvalifikacija za LŠ! - Admiral Bet SPORT

UEFA skratila šešire: Zvezdi dve potencijalne "mine" u prvom kolu kvalifikacija za LŠ!

Milovan Longinov
Foto: Harold Cunningham/Getty Images

UEFA je skratila listu potencijalnih protivnika Crvene zvezde u prvom kolu Lige šampiona, a utisak je da su dva ponajteža rivala u šeširu sa srpskim šampionom.

UEFA je na svom sajtu danas objavila tri grupe pred sutrašnji žreb, a Zvezda se nalazi u prvoj među povlašćenima zajedno sa Astanom, Ludogorecom, Škendijom i AIKom, dok su potencijalni rivali ovih timova u podređenom delu – CFR Kluž (Rumunija), Ferencvaroš (Mađarska), Suduva (Litvanija), Nome Kalju (Estonija) i Ararat (Jermenija).

Ako uzmemo u obzir da su u preostale dve grupe timovi kao što su Valeta, Sutjeska, Partizani, Riga, Toršavn, Valur Rejkjavik, onda je jasno da su Ferencvaroš i Kluž ipak daleko jači potencijalni rivali i svakako dva za izbegavanje na startu kvalifikacija za crveno-bele.

Predstavnici iz Litvanije, Estonije i Jermenije su mnogo slabiji na papiru i pogodniji za prvo kolo, dok su "noge još teške". Zanimljivo, Zvezda je prošlog leta igrala protiv Suduve na putu ka Ligi šampiona i slavila je u oba susreta – 3:0 i 0:2.

Podsetimo, žreb za prvo kolo počinje u 14.30, a odmah potom i za drugo, tako da će Zvezda dobiti i potencijalnog rivala i za naredno, ako prođe jednog od pomenutih pet timova.

Ko je najbolji rival na startu kvalifikacija 9. ili 10. jula i u revanšu sedam dana kasnije?

Foto: Harold Cunningham/Getty Images

1 Komentar
  1. […] Nakon što je UEFA skratila potencijalne rivale Crvene zvezde pred sutrašnji žreb prve runde kvali…, evropska kuća fudbala isto to je uradila i za dva srpska tima koja počinju kvalifikacije u Ligi Evrope od prve runde – Radnički iz Niša i Čukarički. […]

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još