Radnički i Čukarički dobili potencijalne rivale u LE - Admiral Bet SPORT

Radnički i Čukarički dobili potencijalne rivale u LE

Stefan Cvetković
Matthias Hangst/Getty Images

Nakon što je UEFA skratila potencijalne rivale Crvene zvezde pred sutrašnji žreb prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, evropska kuća fudbala isto to je uradila i za dva srpska tima koja počinju kvalifikacije u Ligi Evrope od prve runde – Radnički iz Niša i Čukarički.

Žreb za prvu kvalifikacionu rundu Lige Evrope podeljen je u devet grupa. Radnički se našao u drugoj, Čukarički u trećoj.

Nišlije imaju status povlašćene ekipe, kao i Hajduk Split, Legija, CSKA Sofija i Ordabasi, a za potencijalne rivale imaće: Floru (Estonija), Torpedo (Gruzija), Sant Julija (Andora)/Evropa (Giblartar), Titograd (Crna Gora) i Gzira (Malta). Protiv tima sa Malte, Nišlije su igrale u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope prošle sezone i slavili ukupnim rezultatom 5:0.

FOTO: printscreen/UEFA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čukarički je smešten u treću grupu i takođe ima status povlašćene ekipe, zajedno sa Tobolom, Kukešijem, Steauom i Makabi Haifom. Pet ekipa protiv kojih četvrtoplasirana ekipa Superlige može igrati: Milsami (Moldavija), Mura (Slovenija), Debrecin (Mađarska), Banants (Jermenija) i Jenese (Luksemburg).

FOTO: printscreen/UEFA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žreb za prvu rundu Lige Evrope zakazan je za 15.30, a mečevi se igraju 11. i 18. jula.

Matthias Hangst/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još