Majorka je poslednji učesnik Primere, prednost Deportiva nije bila dovoljna

Dušan Ninković
Foto: Twitter/RCD_Mallorca

Poslednjeg učesnika Primere za narednu sezonu dobili smo tek večeras. Ekipa Majorke je na svom terenu nadoknadila zaostatak i plasirala se u elitu.

Iako je Deportivo doneo pristojan kapital iz La Korunje, večeras to nisu uspeli da odbrane. Majorka je bila ubedljiva, nadoknadila je zaostatak od dva pogotka i sa tri gola izborila učešće u elitnom rangu španskog fudbala.

Od samog početka bilo je jasno u kom će se smeru kretati utakmica. Hrvatski napadač Ante Budimir je već posle dvadesetak minuta igre postigao prvi gol na meču. On je dao i dodatna krila ekipi sa Majorke, koja je nakon toga silovitije krenula u napad.

Iako su postali svesni da mogu da pariraju Deportivu, rezultat se nije menjao do odlaska na odmor. Golove koji su im bili neophodni postigli su tek u poslednjih pola časa igre.

Prvo je na isteku sat vremena fudbala pogodio iskusni vezista Salva Sevilja, a deset minuta pre kraja meča Prats je otklonio svaku dilemu o putniku u Primeru. Naredne sezone ćemo najbolje španske timove gledati upravo protiv Majorke.

Foto: Twitter/RCD_Mallorca

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još