WTA: Ešli Barti prvi put na tronu - Admiral Bet SPORT

WTA: Ešli Barti prvi put na tronu

Stefan Cvetković
FOTO: Corinne Dubreuil/FFT-Pool/Getty Images

Australijanka započinje prvu nedelju kao svetski broj jedan.

Ešli Barti je pobedom protiv Julije Gerges u finalu Birmingema došla do veoma važnih bodova koji su joj garantovali da će ove nedelje osvanuti kao prva teniserka sveta ispred Naomi Osake. Ona je postala 27. teniserka koja je došla do prvog mesta na WTA listi u poslednjih 46 godina.

Australijanka, koja je pre pet godina digla ruke od tenisa i vratila se u rodnu Australiju gde je igrala kriket i pecala, ima 6,540 poena ovog ponedeljka, naspram 6,377 drugoplasirane Japanke.

Pre pet godina digla ruke od tenisa, igrala kriket i pecala, da bi juče postala šampionka Rolan Garosa

Promena u top 10 je bilo. Karolina Pliškova je ostala treća sa 5,685, Kiki Bertens četvrta sa 5,425 poena. Anđelik Kerber je ovog ponedeljka napredovala za jedno mesto i sada je peta teniserka sveta sa 4,685, ostavivši iza sebe Petru Kvitovu sa 4,555. Simona Halep je napredovala za jedno mesto i nalazi se na sedmoj poziciji, Elina Svitolina je osma, a top 10 kompletiraju redom Sloun Stivens i Arina Sabalenka.

Srbija ni ovog ponedeljka nema teniserku u top 100.

Ivana Jorović je najbolje plasirana na 102. mestu sa 656 poena, dok je iza nje Aleksandra Krunić na 108. poziciji. Krunićeva ima 579 poena i ovog ponedeljka je napredovala za dva mesta. Olga Danilović je 119. igračica sveta sa 532 poena.

https://millenniumbet.rs/app/casino/live

FOTO: Corinne Dubreuil/FFT-Pool/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još