Pronašli rupu u zakonu – Čelsi ipak dovodi Kovačića?

Dušan Ninković
Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Pravila postoje, ali pravila su tu da bi se kršila. Ako ne možete da dovodite igrače, pokušajte da nađete alternativu. Tako posuje Čelsi.

"Plavci" iz Londona pronašli su rupu u zakonu. Iako su zvanično u kazni zbog pregovora sa maloletnim igračima, uspeće da u svoje redove dovedu Matea Kovačića. Za usluge hrvatskog igrača Realu će platiti 50 miliona evra.

Kovačić tako postaje najskuplji Hrvat u istoriji, a Čelsi ispada pametniji od pravila. Zbog toga što je Mateo u prethodnom periodu bio registrovan kao njihov igrač, a postoji i otkupna klauzula u ugovoru, mogu da ga potpišu ovog leta.

Čelsi i Real su već poslovali u prethodnom periodu, pošto je u suprotnom pravcu otišao Eden Azar. Sada je na redu nova saradnja, a obe strane su zadovoljne ovakvim ishodom. Realu je neophodan novac, posebno zato što su ga mnogo već potrošili, dok je Čelsiju potreban Kovačić.

njihov igrački kadar bi bio premali za sve izazove u novoj sezoni, a ne postoji mnogo igrača koje su mogli da angažuju. Zato je Real cenu za Hrvata podigao na čitavih 50 miliona, što samo na prvu loptu deluje nerealno. Ipak će se desiti, Mateo će biti prodat u London.

Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još