Srbija skoro u kompletnoj ''ex-Ju'' grupi, Peruničićevi momci imaju šanse za prolaz - Admiral Bet SPORT

Srbija skoro u kompletnoj "ex-Ju" grupi, Peruničićevi momci imaju šanse za prolaz

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Rukometaši Srbije saznali su svoje protivnike na Evropskom prvenstvu. Izabranici selektora Peruničića igraće protiv Hrvatske, Crne Gore i Belorusije.

Tokom januara naredne godine, od 9. do 26. januara, reprezentacija Srbija će se nadmetati u Gracu. Pored naše selekcije, igraće i dve ekipe iz okruženja.

Nosilac grupe u kojoj će se takmičiti Srbija biće Hrvatska, selekcija sa kojom smo se sastajali i u kvalifikacijama. Tada je u Beogradskoj areni upisan nerešen rezultat, a nekoliko dana kasnije su Hrvati slavili na svom terenu.

Ekipa Belorusije će biti naš najveći konkurent za drugo mesto i prolaz u narednu fazu takmičenja. Stiče se utisak, barem ovako na papiru, da je selekcija Crne Gore najslabiji tim u grupi i kandidat za četvrto mesto na kraju grupne faze.

Dve najbolje selekcije iz svake grupe prolaze u narednu fazu. Tada će biti formirane nove grupe. U njih dve, sa po šest ekipa, timovi će nastaviti da se bore za polufinale. Samo po dve najbolje selekcije obezbediće plasman u nokaut fazu takmičenja.

Turnir će se igrati u tri države, a pored Austrije i Graca u kom će nastupati Srbija, igraće se u Norveškoj i Švedskoj. Stokholm će biti domaćin finalnog vikenda, ali je prvobitni cilj naše selekcije plasman u drugu fazu takmičenja.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još