Vinjales nadmudrio Markeza i Kvartarara za slavlje u Aspenu! - Admiral Bet SPORT

Vinjales nadmudrio Markeza i Kvartarara za slavlje u Aspenu!

Nemanja Đorđević
Foto: Twitter@MotoGP

Vozač Jamahe Maverik Vinjales pobednik je osme trke u Moto GP šampionatu, Velike nagrade Holandije.

Španac je na "Asenu" slavio ispred Marka Markeza, aktuelnog šampiona na Repsol Hondi, dok je treći kroz cilj prošao Fabio Kvartara iz Petronas Jamahe, koji još jednom nije uspeo da materijalizuje pol poziciju.

Momci koji su se na kraju i našli na podiumu dominirali su tokom većeg dela trke, nekoliko puta se smenjujući na prvom mestu, ali je Vinjales ipak bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije preuzevši vođstvo nekoliko krugova pre kraja.

Vinjales je upisao prvi trijumf u aktuelnoj sezoni, a 22. u karijeri, uvevši Jamahu u društvo Dukatija, Honde i Suzukija – do ove nedelje jedina tri tima čiji su vozači slavili na legendarnoj stazi.

Četvrti je bio Andrea Doviciozo iz Dukatija, peti Franko Morbideli na Jamahi, dok prvi deset kompletiraju Danilo Petrući takođe na Dukatiju, Hondin Karl Kračlou, Đoan Mir iz Suzukija , Džek Miler iz Dukatija i Andrea Janone na Apriliji.

Markez je, uprkos drugom mestu, uvećao prednost na čelu generalnog plasmana sa 160 bodova, pošto sada ima 44 više od Dovicioza, 52 u odnosu na Petrućija 52, a današnji pobednik sada je sedmi sa 65 bodova.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

Foto: Twitter@MotoGP

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još