Tumbaković i zvanično na klupi Srbije

Milovan Longinov
Foto: StarSport

Fudbalski savez Srbije imenovao je danas Ljubišu Tumbakovića za novog selektora reprezentacije.

Kako je saopšteno na sajtu FSS, na sednici kojom je predsedavao predsednik FSS Slaviša Kokeza izbor selektora najboljeg nacionalnog tima bio je jedan od prioriteta u radu članova Izvršnog odbora.

Na predlog Stručnog odbora, članovi Ilija Petković, Zoran Filipović, Nenad Bjeković, Momčilo Vukotić i Marko Pantelić, iskusni stručnjak dobio je jednoglasnu podršku Izvršnog odbora, potvrđeno je u saopštenju.

Promocija Ljubiše Tumbakovića obaviće se u utorak, 2. jula u 13 časova u hotelu Hilton u Beogradu.

Novi selektor debitovaće na klupi Srbije 7. septembra protiv Portugala na stadionu "Rajko Mitić", u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Ljubiša Tumbaković je najuspešniji trener u istoriji FK Partizan sa kojim je osvojio šest titula državnog prvaka i tri nacionalna kupa. Igračku i trenersku karijeru počeo je u Radničkom iz Novog Beograda sa kojim je takođe imao mnogo uspeha.

Sjajne rezultate iskusni stručnjak imao je i tokom rada u Kini gde je sa Šandongom osvojio dve šampionske titule i dva nacionalna kupa.Tokom bogate trenerske karijere jednu sezonu proveo je u Kuvajtu i Iranu, odnosno grčkom AEK-u. U januaru 2016. postavljen je za selektora reprezentacije Crne Gore i na tom mestu bio je sve do juna 2019. godine.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još