De Liht je želeo samo u Barsu, a onda se odjednom pojavio Nejmar…

Milovan Longinov
Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Matijs de Liht je na korak od transfera u Juventus, ali samo zbog Nejmara!

Iz Katalonije stižu zanimljive informacije, jedan od najpouzdanijih izvora, nepoznati novinar koji "radi" na Tviteru pod pseudonimom Karlos Agestion, koji je bio ubedljivo najglasniji sa tvrdnjama da i De Liht i Antoan Grizman dolaze u Barsu, oglasio se noćas povodom svih glasina.

Iako je u trenutku kada su svi preneli da ide u Juventus, 19. juna objavio da će se oglasiti u julu, kada je i rekao da će obojica potpisati za Barsu, ludilo prethodnih dana nateralo ga je da objasni šta se sve izdešavalo.

Karlos tvrdi da De Liht nije još uvek dogovorio transfer u Juve, da je njegova želja bila samo Barselona, da su Katalonci takođe želeli Holanđanina, ali onda je počela sapunica Nejmar koja je promenila sve.

Znam da sam rekao da se neću javljati dok Grizman i De Liht ne postanu zvanično Barsini. Dobio sam hiljade poruka i pitanja svakodnevno, pročitao sam toliko toga u medijima i mislim da treba da izađem i da kažem nešto pre nego što se dogode neke nepredviđene stvari.

Foto: Buda Mendes/Getty Images

Pitate se i dalje da li Grizman dolazi, već je jul, a on nije tu? DA, Grizman će u narednim danima postati član Barselone. Klub je pokušao da pregovara sa Atletikom, ali će ipak morati da plati klauzulu.

A onda ono najvažnije:

Pitanje od milion dolara – da li De Liht dolazi u Barsu? U ovom trenutku ne. I ako ne dođe, to je samo zato što dolazi Nejmar. Izvinjavam se svima koji su bili uzbuđeni zbog De Lihtovog dolaska, pratio sam čitavu situaciju veoma, veoma blisko, ali je prava istina da su nepredviđeni faktori uticali na razvoj situacije. Danas je ključan dan i zato sam izašao u javnost da kažem sve što je bitno pre daljeg razvoja događaja.

Da li je De Liht postigao dogovor sa Juventusom? Ne, još uvek. Ustvari, Ajaks i Juventus još nisu postigli dogovor, ali i odnosi između Barse i De Lihta sada su se promenili. "Zašto, kada si rekao da je sve završeno?" – i jeste, rekao sam, jer je bilo sve dogovoreno, ali Barsa ne može da dovede i Grizmana i De Lihta i Nejmara. Barsa je prva kontaktirala De Lihtove predstavnike i poručila da razmotri i ostale opcije. Niko u klubu nije očekivao da bi Nejmar mogao da pokrene ovo što je uradio i u ovom trenutku, Brazilac je ispred De Lihta. Barsa jeste postigla dogovor sa Ajaksom i nijedan drugi klub to nije uradio. Istina je da je De Liht prihvatio finansijski jače ponude ostalih, kao Juventusa, ali klubovi se još nisu dogovorili. Ukoliko De Liht ne dođe u Barsu, to neće biti zato što on nije želeo, već zato što dolazi – Nejmar!

Foto: Buda Mendes/Getty Images

Ostavi komentar
1 Komentar
  1. […] De Liht je želeo samo u Barsu, a onda se odjednom pojavio Nejmar… […]

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još