"Nikada se neću odreći najboljih igrača, oni su naše bogatstvo"

Marko Kulić
Foto: StarSport

Dan koji smo čekali praktično tri nedelje od odlaska Mladena Krstajića je konačno došao. Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je novog, desetog selektora otkad je postala samostalna država.

Promovisan je doskorašnji selektor Crne Gore i bivši trofejni trener Partizana, Ljubiša Tumbaković. Sa Fudbalskim savezom Srbije je potpisao ugovor do kraja 2021. godine.

Iskusni stručnjak je rekao da je imao mnogo izazova u karijeri, ali da se za ovaj dan godinama pripremao.

Godinama se pripremam za ovakvu konferenciju. Privilegija je i čast biti selektor svoje zemlje. Znam da ulazim u profesionalni izazov, ali imao sam ih mnogo i rešavao sam ih na najbolji mogući način. Ovaj je sigurno najveći i tu ću potrošiti i uložiti najviše želje, truda i znanja da bismo ostvarili dobar rezultat. To je pre svega plasman na Evropsko prvenstvo.

Foto: StarSport

Srbija nakon tri kola ima četiri boda, ali ono što se pored sramotnog poraza od Ukrajine najviše zameralo njegovom prethodniku Mladenu Krstajiu jeste to što je ušao u sukob sa veoma važnim igračima kao što su Luka Milivojević i Matija Nastasić pa ih zbog toga više nije zvao u reprezentaciju.

Tumbaković je na pitanje hoće li vratiti dvojicu pomenutih igrača, rekao:

Nikad se nisam odrekao igrača koji su najbolji. Uvek sam se trudio da svojim znanjem, iskustvom i harizmom dovedem do toga da iskoristimo sve igrače koje imamo. Nikome vrata nisu zatvorena. Pokušaćemo da nađemo za svakoga prostor i mesto da njihov kvalitet dođe do maksimalnog izražaja, a da mi opet napravimo rezultat.

Imam plan za narednih nekoliko meseci, nisu samo njih dvojica u toj priči. Niko neće biti zakinut, trudiću se maksimalno da budem objektivan. Njih vidim kao naše bogatstvo, sve ovo radimo zbog njih.

Kada je u pitanju stručni štab Ljubiše Tumbakovića, u njemu će i dalje biti Darko Belojević i Aleksandar Janković. Novi selektor je najavio i mogućnost da za člana stručnog štaba poput nekada u Crnoj Gori imenuje i bivšeg trenera Partizana, Zorana Mirkovića.

Ljubiša Tumbaković će svoj debi na klupi Srbije imati 7. septembra protiv aktuelnog evropskog šampiona i osvajača Lige nacija – Portugala.

Srbija se pored Portugalaca, nalazi u grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo još i sa Ukrajinom, Luksemburgom i Litvanijom.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još