Milošević: Sadik dobra investicija, Tumba najbolje rešenje

Nikola Bulatović
Foto: StarSport

Crno-beli su stigli u Sloveniju, gde će odraditi poslednji deo priprema pred početak nove sezone. Novinarima se obratio Savo Milošević, a kao i uvek najviše pitanja bilo je o igračkom kadru i novom pojačanju Umaru Sadiku.

Trener Partizana pohvalno je govorio o novom igraču u njegovom timu. Napravio je poređenje sa aktuelnim napadačem, al ii dao zanimljuvu konstataciju:

On je vrlo sličan profil Rikardu, razlika je u godnama, nema to iskustvo, ali ima veći potencijal i smatram da je on dobra investicija za Partizan i da ćemo jednog dana moći dobro da ga prodamo. Gledali smo mnogo utakmica sa njim. Jako je nezahvalno i teško kupovati igrače preko video snimaka i morate da obratite mnogo više pažnje nego kada uživo gledate igrača. Ja sam zadovoljan njime, ima sve osobine koje sam ja hteo da ima špic, pre svega sam tražio visokog igrača u špicu, da vam ne objašnjam zbog čega.

Kockice se polako sklapaju, ali je činjenica da crno-belima nedostaje nekoliko kvalitetnih igrača kako bi mogli da se domognu grupne faze Lige Evrope. Milošević je zagolicao maštu navijačima:

Krajnji rok je ta utakmica 10. jula  protiv Bordoa, da imamo još dva, tri igrača. Bitan je priod adaptacije. To je rok koji smo zadali sami sebi da završimo sa novim igračima i reč je o strancima. U pitanju su dani, ne mogu da vam otkrivam sve.

Naravno, govora je bilo i o aktuelnoj situaciji sa A selekcijom naše zemlje. Za Sava Miloševića dileme nema:

Verujem u Tumbakovića i mislim da je došao u pravi trenutak kako bi našu reprezentaciju odveo na Evropsko prvenstvo. Mislim da ima taman vremena za to jer on ima taj kapacitet i kvalitet da sredi nered u A timu. Sa njima je malo teže jer su se oni već napravljeni igrači i imaju veliko iskustvo. Ali, ono što bih takođe naglasio kao krucijalno kod njih jeste da su oni postali veliki igrači ne zahvaljujući sistemu, već uprkos njemu. Mislim da imamo kvalitet i dobru selekciju da napravimo uspeh i plasiramo se na EP.

Partizan je doputovao u Sloveniju gde će narednih dana odigrati nekoliko pripremnih mečeva. Prvi je na pogramu danas od 18 sati, protivnik je slovenački drugoligaš.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još