To je tô – Đenka se vraća kući!

Nemanja Đorđević
Foto: StarSport

Nastavljaju se sjajne vesti za sve navijače Crvene zvezde.

Posle Derika Brauna, drugo pojačanje srpskog i regionalnog šampiona biće dobro poznato lice – Čarls Dženkins.

Iako još uvek nema zvanične potvrde sa Malog Kalemegdana, urednik specijalizovanog košarkaškog portala "Eurohoops" – Aris Barkas prenosi da su popularni Đenka i crveno-beli po treći put postigli dogovor o saradnji.

Iako je ova glasina uobičajena za gotovo svako leto, ovoga puta je tačno. Čarls Dženkins i Crvena zvezda postigli su dogovor za sledeću sezonu.

Veliki ljubimac zvezdaša, tridesetogodišnji američki bek se po treći put vraća u Beograd, gde je ostavio veliki trag.

U prvom mandatu, od 2013. do 2015. godine, osvojio je "triplu krunu", da bi potom 2017. ponovio isti podvig – uz MVP zvanje u velikom finalu ABA lige.

U međuvremenu je osvojio i "duplu krunu" u Italiji sa Armanijem, dok je poslednje dve sezone bio član Himkija, beleživši prosečno 6,9 poena, 2,8 skokova i nešto više od asistencije u Evroligi.

Pored dvojice Amerikanaca, ugovore su produžili i Bili Beron, Filip Čović, Branko Lazić, Boriša Simanić, Mohamed Faje i Stratos Perperoglu, dok je dodatni plus kod Dženkinsovog dolaska činjenica da ima i srpsko državljanstvo.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još