Crvena zvezda tokom prelaznog roka ostaje bez – sportskog direktora?

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Dok se na stadionu "Rajko Mitić" vaga o dolascima i odlascima, jedna ponuda je zatekla u raskoraku srpskog šampiona. Mogao bi da ode Mitar Mrkela.

Čovek koji je među najzaslužnijima za stvaranje uspeha prethodnih godina, sportski direktor Crvene zvezde, ima ponudu za promenu posla. Funkcija bi bila ista, ali bi se on preselio u FSS!

Barem tako prenosi Sportski žurnal, dobro obavešteni izvor kada su u pitanju dešavanja u srpskom fudbalu. Čelnici saveza rešeni su da nakon Darka Kovačevića na mestu sportskog direktora vide čoveka koj ije u Zvezdi obavljao funkciju sa mnogo uspeha.

Mrkelina karijera nakon igračke stvarno ga preporučuje za velike uloge. Bio je na čelu FS Beograda, radio u gradskim vlastima kao čovek zadužen za sport, oprobao se kao trener, direktor omladinskih škola, koordinator mlađih selekcija. Bio je i u FSS, gde je imao zaduženje da nadgleda rad sa mlađim selekcijama.

Tokom tih godina mladi fudbaleri Srbije beležili su najbolje rezultate u istoriji, pa je Mrkela delom zaslužan i za evropsku titulu u Litvaniji, kao i svetsku sa Novog Zelanda. Trenutno je dug put do realizacije, ali ukoliko Zvezdin operativac odluči da promeni posao, mogao bi da se preseli na Terazije.

FSS bi dobio ogromno pojačanje, a crveno-beli bi u smiraj prelaznog roka, a na početku nove sezone, morali da se pozabave traženjem njegove zamene. Ovog leta Crvena zvezda je već angažovala petoricu igrača, a do kraja transfer perioda očekuju se i neki krupni odlasci.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još