Savić pred Svetsko prvenstvo: Oporavak je bio neminovnost - Admiral Bet SPORT

Savić pred Svetsko prvenstvo: Oporavak je bio neminovnost

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Srbija je svoj prvi cilj za ovo leto ispunila. Olimpijska viza je overena, a tek sada sledi Svetsko prvenstvo, na koje se putuje sa manje pritiska.

Selektor Dejan Savić odlučio se za jedan radikalan potez. Nakon što je Srbija u najjačem sastavu stigla do Tokija naredne godine, iskusniji igrači su dobili slobodno leta. Tako na Svetskom prvenstvu nećemo igrati u najjačem sastavu.

Imaćemo dobre pripreme u Japanu, tamo ćemo odigrati dva meča protiv njihovog šampiona. Ispunili smo cilj, pa je bilo neophodno da se igrači oporave. Oni imaju vremena da se osveže i napune baterije, a mlađi igrači da se pokažu u pravom svetlu.

Srbija će na Svetskom prvenstvu u Japanu rezultat staviti u drugi plan. Bitnije je stvaranje baze za naredne cikluse, kao i za Olimpijske igre koje su na programu za pet godina.

Ovi igrači su okosnica za OI 2024. godine. Neki od njih su ozbiljni kandidati i za Tokio naredne godine. Mi predstavljamo Srbiju i znamo šta to znači. Nemamo imperativ kao prethodnih godina, ali to ne znači da smo opušteni pred turnir.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još