Seviljinih 100+ miliona – kako je ovog leta trošio tim iz Andaluzije?

Dušan Ninković
Foto: David Ramos/Getty Images

Monći se vratio u klub, a znate šta to znači. Mnogo transfera, ispod cene, mnogo igrača koji će biti pojačanja, mnogo velikih prodaja u naednim sezonama. Sevilja se vratila svom modelu.

I ovog leta, tim iz Andaluzije je jedan od najaktivnijih na tržištu. Prodavali su, kupovali, ali je generalni utisak da su potrošili mnogo. Nije tu bilo zvučnih imena, ali su za svakog od svojih novih igrača izdvojili solidan novac.

Novi trener tima, nekadašnji selektor Španije Lopetegi, imaće pune ruke posla. Potrošeno je mnogo, dovedeni su kvalitetni igrači, ali će sve biti uzalud ukoliko ih on ne upakuje u pravu ekipu. Videćemo da li je nakon skandala sa reprezentacijom i problema u Realu sposoban za to.

Ekipa Sevilje je ovog leta već kupila osmoricu fudbalera i za njih platila preko 100 miliona evra. Ta cifra će biti i veća kada se uračunaju potencijalni bonusi, pošto se od ovih momaka očekuje da narednih sezona donesu mnogo radosti klubu i navijačima. Da vidimo ko je ovog leta bio deo Monćijevog plana.

Žil Konde

Krenućemo od najskupljeg i jednog od poslednjih koji su stigli. Mladi Konde igra na poziciji štopera i do sada je nosio dres Bordoa. On u tim stiže kao zalog za budućnost, jer ima tek 20 godina. Sevilja ga je platila 25 miliona evra, što je klupski rekord kada su u pitanju pojačanja.

Dijego Karlos

Još jedan defanzivac i još jedno skupo plaćeno pojačanje. Došao je iz Nanta, inače je Brazilac, a stigao je već u prvim danima prelaznog roka. I on je prilično mlad, a čini se da je idealan profil igrača za Monćijevu transfer politiku. Mogao bi da bude pravi hit ukoliko se izbori za mesto u timu.

Maksimilijan Veber

Stigao je iz Ajaksa, ovog leta, ali je već dobro upoznat sa Seviljom. Bio je na pozajmici u ovom timu, očigledno je zadovoljio klupske čelnike pa je odlučeno da se plati otkupna klauzula od 10.5 miliona za njegove usluge. Treći štoper na ovom spisku i signal da se klubu nisu sviđala izdanja na toj poziciji u ranijim sezonama.

Žoan Žordan

Tačno 14 miliona evra uplaćeno je u kasu Eibara da bi na "Ramon Sančez Pishuan" stigao ovaj vezni igrač. Mlad je, ali ima dovoljno seniorskog iskustva, pa u Sevilji očekuju da se brzo nametne za ulogu u timu. Prošao je kroz mlađe kategorije Espanjola, a u karijeri je već upisao preko 200 profesionalnih mečeva.

Lukas Okampos

Poslednje pojačanje Sevilje još nije zvanično predstavljeno, ali je pitanje trenutka. Nekada je važio za velikog talenta, puni potencijal još nije pokazao, a u Sevilju stiže nakon nastupa za Olimpik iz Marseja. I za njega je plaćeno 15 miliona, što na današnjem tržištu nije mnogo.

Munas Dabur

Navijači Zvezde ga se sećaju iz mečeva sa Salcburgom, a u prethodnom izdanju Lige Evrope bio je jedan od najboljih strelaca, uz rame Žiruu i Luki Joviću. Dolazak ovog golgetera je dogovoren još ranije, a čini se da je španski tim prošao veoma jeftino kada ga je platio samo 15 miliona evra.

Luk de Jong

Prethodne sezone se borio sa Dušanom Tadićem za mesto najboljeg strelca u Holandiji, a ove sezone će imati veliki iskorak u karijeri. Dosadašnji igrač PSV-a treba da pojača konkurenciju u već ubedljivom napadu Sevilje, a od njega se, kao i prethodne sezone, očekuju golovi.

Foto: David Ramos/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još