Serija ludih vesti od predsednika Barselone – o De Lihtu, Grizmanu, Dembeleu i Nejmaru!

Milovan Longinov
Barsa i Kuman Foto: Twitter/FCBarcelona

Predsednik Barselone Hosep Marija Bartomeu održao je vanrednu konferenciju za medije uoči promocije Frenkija de Jonga.

On je na udaru zbog brojnih dešavanja, pošto je juće potpredsednik Đordi Mestre podneo ostavku, Matijs de Liht je trebalo već da dođe, a bliže je Juventusu, tema je bio i Nejmar, kao i Antoan Grizman. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je Bartomeu priznao da je klub dobio ponudu iz Kine za Luisa Suareza, potvrdio je da Nejmar želi da napusti PSŽ, ali i da smatra da je Osman Dembele bolji igrač od Brazilca!

Da krenemo redom, o priči da je Barsa već angažovala Antoana Grizmana, njegovim odgovorom je postalo jasno da samo što nije.

Naš generalni direktor, Oskar Grau, juče je imao sastanak s predsednikom Atletika kako bi s njim porazgovarao o Antoanu Grizmanu. Nije prvi put da igrač koji nas je odbio, sledeće godine stigne u klub. Ranije su to činili Tijeri Anri i David Vilja.

O povratku Nejmara, rekao je:

Preferiram da ne govorim o igračima drugih klubova. Međutim, znamo da Nejmar želi da napusti PSŽ, ali isto tako i da PSŽ ne želi da ga pusti i tu je kraj svake priče. Poštujemo PSŽ i taj slučaj je zatvoren. I dalje mislim da je Osman Dembele veći talenat, da ima nešto drugačije i želimo da on nastavi da raste u Barseloni. I Dembele i Kutinjo su važni igrači za Ernesta Valverdea.

Pitanje o tome da Leo Mesi utiče na odluke o transferima, nije se svidelo predsedniku Barse.

Hajde da jednom stavimo tačku na tu priču. Leo Mesi se nikada nije mešao u posao koji nije njegov. Odluku o transferima donose tehnički i sportski direktori. Mesi nikada nije tražio od nas da nekog dovedemo ili prodamo.

Bartomeu je sve zagolicao izjavom o budućnosti Matijsa de Lihta.

Rekao sam već jednom ranije, a ponoviću i sada – znam gde će De Liht igrati naredne sezone! I dalje to znam, ali on je i dalje igrač Ajaksa. Imam ideju o tome gde će igrati, ali igrači su ti koji treba da izađu i kažu, a ne ja.

Bartomeu se takođe zahvalio potpredsedniku Mestreu za sve što je učinio za klub i najavio da će on preuzeti i njegovu funkciju nakon što je dao ostavku.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još