Čudne stvari u Bajernu – Nojer je postao višak?

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Osam godina čuvanja mreže velikanu iz Bavarske i očigledno je došlo do zasićenja. Manuel Nojer, jedinica Bajerna, razmišlja o odlasku.

Neki novi vetrovi duvaju po Nemačkoj. Nakon što je u prethodnoj sezoni titula osvojena teže nego što se mislilo, vreme je za rekonstrukciju. Pojačanja su stigla, posebno u defanzivi, a neke od klupskih legendi su otišle.

Nakon Rafinje, Riberija i Robena, mogao bi Bajern da napusti i kapiten tog tima. Manuel Nojer je, po rečima njegovog agenta, spreman da se upusti u neku novu avantruru u svojoj karijeri.

Razlog za potencijalni rastanak je taj što golman reprezentacije više ne vidi Bajern kao favorita u evropskim okvirima. On smatra da je igrački kadar oslabljen, da pojačanja nisu adekvatna i da ih nema dovoljno, te da Bavarci ne mogu da se bore za Ligu šampiona.

Nojer ima 33 godine i sigurno bi se na tržištu pojavilo mnogo zainteresovanih klubova. Pitanje je šta on želi, da li ostanak u izgradnji novog Bajerna, neki veliki izazov u Evropi ili ipak ulogu u nekoj od malo popularnih, ali finansijskih privlačih liga poput MLS, Kine, Katara…

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još