"Devojke su pokazale da su veliki heroji" - Admiral Bet SPORT

"Devojke su pokazale da su veliki heroji"

Nikola Bulatović
Foto: StarSport

Srbija je pokazala reakciju. I to kakvu. Posle velike borbe u polufinalu i poraza od Španije usledila je dominacija sile i pobeda od 26 poena razlike nad Britankama.

Marina Maljković je posle poraza u subotu rekla da sve staje u jedan meč i da Srpkinje imaju mnogo motiva pred meč za bronzu. Tako je i bilo, motiva nije nedostajalo, a i zašto bi:

Ponosna sam što ih treniram i stvarno su pravi heroji. Pokazale su da je u Srbiji ženski sport podjednako uspešan kao i muški. Hvala navijačima koji su nas bodrili i u Zrenjaninu i u Beogradu. Nadam se da će ovo biti podstrek za dalje jer nas očekuje smena generacija. Veliki je problem kada ekipa ne igra redovno na evropskim ili svetskim prvenstvima ili Olimpijskim igrama. Ali sada sam presrećna jer smo mi uspele da uradimo nešto za svoju zemlju i osvojimo bronzu. Vratile smo se u vrh, proslavićemo malo, a onda da se borimo za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020,

rekla je selektorka Srbije koja je posle meča završila na rukama svojim izabranica i dodala:

Devojke su pokazale da nisu samo velike košarkašice, nego i heroji. Način na koji one igraju košarku je pravi način. Svako bi trebalo ovako da se bori kada obuče dres reprezentacije Srbije. Srećne smo zbog medalje, hvala navijačima i organizatorima.

U finalu se sastaju Španija i Francuska.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još