Gana se prvo spasila komičnim autogolom u nadoknadi, ali penali su joj došli glave

Marko Kulić
Foto: CAF/Twitter

Odigran je i poslednji meč osmine finala Kupa Afričkih nacija. Selekcija koja se poslednja plasirala među osam najboljih ekipa na Crnom kontinentu jeste Tunis koji je bio bolji nakon jedanaesteraca. Rezultat nakon regularnog dela meča bio je 1:1.

Gana će sigurno moći da žali jer je apsolutno bila ekipa koja je imala inicijativu u prvom poluvremenu. Prvo su "Crne zvezde" pogodile stativu preko Nuhu Kasima u 17. minutu. Zatim je samo minut kasnije golman Tunisa, Muez Hasen odbranio udarac Andrea Ajua. Gani je do kraja prvog poluvremena čak i poništen gol Tomasa zbog igranja rukom.

Tunis se u drugom poluvremenu polako oslobađao pritiska, a glavni u tome je bio Taha Kenisi. Ovaj fudbaler je ujedno bio i strelac vodećeg pogotka za Tunižane u 73. minutu.

 

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

Gana je krenula na sve ili ništa, imala priliku preko Mubarak Vakasa u 81. minutu i na kraju došla do izjednačenja u sudijskoj nadoknadi. Komičan autogol glavom postigao je Rami Bedui u 91. minutu nakon prekida.

 

U produžecima su obe ekipe imale dosta šansi, Gana je opet bila ta koja je imala veću inicijativu ali nije uspela da napravi potpuni preokret. Sjajan je bio golman Tunisa, Muez Hasen kojeg selektor ove severnoafričke selekcije u 122. minutu menja rezervnim golmanom, Farukom Ben Mustafom kako bi on branio penale.

Meč je ušao i u svoju treću fazu – jedanaesterce. U njima je uspešniji bio Tunis, a presudio je promašaj igrača Gane, Ekubana u trećoj seriji.

 

Tunis ide u četvrtfinale Kupa Afričkih nacija gde će se sastati sa Madagaskarom.

Foto: CAF/Twitter

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još