Još uvek termin nije 20:45, ali ovo smo čekali celog leta - počinju kvalifikacije! - Admiral Bet SPORT

Još uvek termin nije 20:45, ali ovo smo čekali celog leta – počinju kvalifikacije!

Dušan Ninković
Foto: uefa.com

Celo iza nas nije bilo lako. Jeste, imali smo dobru zabavu na Evropskom prvenstvu za mlade, Svetskom prvenstvu za devojke, Gold kupu i Kopa Americi, Afrikanci igraju još uvek, ali…

Ništa od toga ne može da zameni klupski fudbal. I evo ga, vratio se. Večeras počinje prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona (i Ligu Evrope), a to znači i da nas na tiketima zanima veoma malo drugih stvari!

Krećemo iz Kazahstana, gde će novu sezonu otvoriti Astana i Kluž. Domaćin je na favorit na ovom meču, a nama u prilog ide i to što rumunski timovi imaju promenjivu formu. Od njih nikada ne znate šta da očekujete, pa Kluž u sudaru sa jačim protivnikom mogao vrlo rano da bude eliminisan. Istina, nisu imali ni sreće na žrebu.

Selimo se u Ararat, gde ćemo gledati jedan od najzanimljivijih parova prve runde. Možda ne toliko po kvalitetu, koliko po egzotici. Jermenija, država na Kavkazu sa jedne i Švedska, skandinavski standard i navike sa druge strane. Nikome nije lako da igra na ovakvim gostovanjima, nakon napornog puta i protiv motivisanog protivnika. Zato smo pobedu Šveđana ogradili golovima, ne verujemo da će ih biti previše.

U komšiluk, tačnije na stadion Sarajeva, dolazi slavni Seltik. Škoti su jedna od ekipa koje su kvalifikacije počele u prvoj rundi, a kojima je cilj da se nađu i u grupnoj fazi. Možda ne u Ligi šampiona, za to treba i mlo sreće, ali u Ligi Evrope gotovo sigurno. Krenuće silovito od starta, pobedom u Sarajevu.

I na kraju, ali ne i najmanje važno, ostaje nam susret timova iz dve fudbalski ne preterano atraktivne zemlje. Luksemburžani će dočekati Maltežane. Nećemo izmisliti toplu vodu ako kažemo da je Dudelanž favorit, oni su igrali grupnu fazu Lige Evrope prethodne sezone. I večeras je pobeda očekivan ishod, a da bi kvota bila veća dodali smo i pogotke.

Foto: uefa.com

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još