Kako je Dani Alveš naterao i Gvardiolu da se predomisli oko Mesija…

Milovan Longinov
Photo by Juliana Flister/Getty Images

Kapiten brazilske reprezentacije gostujući u jednoj emisiji govorio je o periodu u Barseloni, kada je Pep Gvardiola počeo da gradi imperiju oko Lionela Mesija.

Dani Alveš je bio jedno od prvih pojačanja Pepa Gvardiole, stigao je iz Sevilje u Barselonu za 35 miliona evra i od 2008. do 2016. godine osvojio sve moguće trofeje.

Brazilac je u tandemu sa Mesijem činio čuda, što potvrđuje podatak da je imao 50+ asistencija za Argentinca. Ali to nije sve, svojom tvrdoglavošću naterao je i Pepa Gvardiolu da se predomisli oko taktike zbog Lea Mesija.

Imao sam običaj da često dodajem loptu uz liniju, nego u sredinu, što se Pepu nikako nije sviđalo. On je stalno insistirao da lopta ide sa boka u sredinu, iz sredine na bok, jer je smatrao da se tako bolje osvaja prostor. Gvardiola je tražio da promenim to, ali sam mu onda rekao "ne, gospodine, žao mi je, ali ako prođe dva minuta da Mesi bude bez lopte, on postaje isključen iz igre, a ako je isključen kako će biti spreman da odluči meč?". Pep mi je na kraju rekao da se slaže.

Da li je vreme da se Dani opet vrati u Barsu da "pakuje" Leu?

Foto: Juliana Flister/Getty Images

Zašto se klubovi ne utrkuju za najtrofejnijeg ikada?

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još