Skariolo skratio na 16 imena - Bez Mirotića, Rodrigeza, Ibake, Gasola... - Admiral Bet SPORT

Skariolo skratio na 16 imena – Bez Mirotića, Rodrigeza, Ibake, Gasola…

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Dugo smo čekali da vidimo šta Španci pripremaju za Kinu i na prvi pogled, rekli bismo, možemo da budemo zadovoljni. Jedan od naših potencijalnih protivnika neće biti u najjačem sastavu.

Španci će u Kinu putovati bez nekoliko velikih zvezda. Nedostaju stariji od braće Gasol, Serž Ibaka, Ćaćo Rodrigez koji je zamolio za izostanak jer smatra da ne može da pomogne. I Nikola Mirotić, košarkaš koji je zvezda prelaznog roka u Evropi, novo pojačanje Barselone.

Kao što je to slučaj i na prethodnim velikim takmičenjima, Španci su pre objavljivanja spiska važili za jednog od favorita. Naravno, teško je to biti protiv Amerikanaca, i Srbija će biti jaka, ali Skariolo ne dovodi ono najbolje što ima. Zapravo, podijum bi bio uspeh za ovakvu selekciju Španaca.

Na spisku iskusnog italijanskog stručnjaka su Pablo Agilar, Havijer Beiran, viktor Klaver, Kvino Kolom, Limane Diop, Haime Fernandez, Rudi Fernandez, Mark Gasol, Huančo i Vili Ernangomez, Serhio Ljulj, Pjer Orieta, Havi Rabaseda, Pau ribas, Riki Rubio i Đoan Sastre.

Selekcija Španije će u prvoj fazi takmičenja igrati protiv Irana, Portorika i Tunisa. Ta grupa se u drugom delu ukrša sa našom, a pobednik novoformirane grupe izbegava Amerikance, ukoliko sa njima sve bude u redu, do finalnog meča. Zato je oslabljena Španija vest koja može da raduje navijače Srbije.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još