Stigle i prve kazne - Fonjini, Kirjos i Serena pune vimbldonsku kasu - Admiral Bet SPORT

Stigle i prve kazne – Fonjini, Kirjos i Serena pune vimbldonsku kasu

Marko Đinđić
Foto: Clive Mason/Getty Images

Organizatori Vimbldona kaznili su novčano Fabija Fonjinija, Nika Kirjosa i Serenu Vilijams.

Italijan Fabio Fonjini igrao je meč trećeg kola na terenu broj 14, zbog čega je bio izuzetno nezadovoljan, a nakon jednog izgubljenog poena izvređao je Engleze i poželeo im da na terene "All England Cluba" padne bomba. Rekao je kasnije na konferenciji Fonjini da je to sve bilo u žaru borbe, ali svi znamo kakav je kontroverzni Italijan, koji će morati da plati 3.000 dolara.

Kada su kazne, neprimereno i nesportsko ponašanje u pitanju, ništa ne može da prođe bez australijskog teniserka Nika Kirjosa. Savladao je Džordana Tompsona u prvom, izgubio od Rafe u drugom kolu u fantastičnom meču, i u oba meča se ponašao u svom stilu. Gunđao je, psovao, radio svašta po terenu, zbog čega je naravno kažnjen. Kirjos će morati da uplati 8.000 dolara.

Serena Vilijams poprilično je mirna ove godine što se ponašanja na terenu tiče, ali će ipak ona morati da plati najveću kaznu. Pre početka Vimbldona, Serena je na jednom od manjih terena na kojima je trenirala udarila nekoliko puta reketom o travu, čime je oštetila podlogu koja se ne može tek tako popraviti, pa su je organizatori kaznili sa 10.000 dolara.

Foto: Clive Mason/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još