Stricova zakazala okršaj sa Serenom za finale Vimbldona - Admiral Bet SPORT

Stricova zakazala okršaj sa Serenom za finale Vimbldona

Nemanja Đorđević
Foto: Twitter@Wimbledon

Barbora Stricova poslednja je učesnica polufinala Vimbldona u ženskom singlu.

Čehinja je do najvećeg uspeha u karijeri, ujedno i na Grend Slemovima, stigla pobedom nad domaćom predstavnicom Džoanom Kontom – 7:6(5), 6:1.

Gotovo sva uzbuđenja stala su u prvi set, koji je trajao čak 65 minuta, od ukupno 98 koliko je trajao meč, a odluka je pala tek u taj-brejku.

Džoana je bolje počela, nošena atmosferom sa tribina, odmah je napravila brejk, pošto se prethodno izvukla iz iste situacije, ali nije uspela da ga zadrži. Barbora odgovara u sedmom gemu, da bi boljom igrom u samoj završnici stigla i do totalnog preokreta, odnosno vođstva u setovima.

Ovakav ishod potpuno je demoralisao Kontu, inače 18. igračicu sveta, pa je 36 pozicija slabije plasirana igračica dominirala u nastavku. Povela je sa 2:0, pre nego što je rivalki još jednom oduzela servis za 5:1 i najveći uspeh u karijeri.

Sada je očekuje možda i najteži test jer će joj protivnica za finale biti legendarna Serena Vilijams.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

Foto: Twitter@Wimbledon

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još